خانه / سرگرمی و تفریحی / ۹ بهترین خواص برنج قهوه ای برای سلامتی و کاهش وزن

۹ بهترین خواص برنج قهوه ای برای سلامتی و کاهش وزن

خواص برنج قهوه ای برای کاهش وزن برای تمام دنیا شناخته شده است و افراد زیادی این برنج را در رژیم غذایی خود گنجانده‌اند. همه ما می‌دانیم که برنج قهوه ای خوراکی سالمی برای کاهش وزن و دیابت است. کالری برنج قهوه‌ای از کالری برنج سفید کمتر است و همین ویژگی، آن را به خوراکی مناسب برای افراد دیابتی تبدیل کرده است. کربوهیدرات آن نیز از برنج سفید کمتر است اما انرژی تولید شده توسط برنج قهوه‌ای از برنج سفید بیشتر است.

خواص برنج قهوه ای

افراد زیادی از برنج قهوه‌ای استفاده می‌کنند اما اکثر آن‌ها از خواص آن اطلاعی ندارند. امروزه، مردم فقط می‌دانند که برنج قهوه‌ای برای دیابت و رژیم غذایی مفید است اما این مسئله را نمی‌دانند که می‌توان این برنج را در برنامه غذایی روزانه خود گنجاند.

برنج قهوه‌ای در میان مردم به برنج قرمز نیز شناخه می‌شود. اگر برنج را بر اساس رنگ تقسیم بندی کنیم، علاوه بر برنج سفید و قهوه‌ای، برنج سیاه نیز وجود دارد و اگر این طبقه بندی را بر اساس نوع کاشت انجام دهیم، دو گروه ارگانیک و غیر ارگانیک خواهیم داشت.

افراد زیادی، برنج قهوه‌ای را به خوشمزگی برنج سفید نمی‌دانند. قیمت برنج قهوه‌ای نیز از برنج سفید بیشتر است. دلایل زیادی برای عدم مصرف برنج قهوه‌ای وجود دارد.

مطلب مرتبط: خواص برنج سیاه: ۸ فایده برنج سیاه برای سلامتی که نمی دانستید

در واقع، قیمت برنج قهوه‌ای از برنج سفید بالاتر است اما طعم آن به خوبی برنج سفید نیست. مواد مغذی موجود در برنج قهوه‌ای برای بدن بسیار مفید هستند. خواص برنج قهوه ای برای بدن را در این‌جا آورده‌ایم:

۱. کاهش وزن

افراد زیادی از تاثیر برنج قهوه‌ای در کاهش وزن آگاه هستند. این خاصیت به دلیل کالری پایین برنج قهوه‌ای است که از ورود کالری اضافی به بدن جلوگیری می‌کند.

خوب برنج قهوه‌ای چگونه این کار را می‌کند؟ می‌دانیم که  برنج قهوه‌ای دارای کربوهیدرات است که انرژی بدن را تامین کرده و گرسنگی را رفع می‌کند. مصرف بیش از اندازه کربوهیدرات می‌تواند باعث افزایش وزن شود اما مصرف مناسب و درست آن به تناسب اندام شما کمک می‌کند.

جایگزین کردن برنج سفید با برنج قهوه‌ای می‌تواند به کاهش ون کمک کند. هر وعده برنج قهوه‌‌ای ۱۱۰ کالری و ۲ گرم پروتئین و فیبر دارد. برنج قهوه‌ای منبع خوبی از فسفر، منیزیم، ویتامین B6، تیامین و نیاسین است و آهن و زینک مورد نیاز بدن را نیز تامین می‌کند.

چرا برنج قهوه‌ای را به رژیم غذایی اضافه کنیم؟ برنج قهوه‌ای خواصی دارد که آن را برای کاهش وزن مفید می‌کند. شاخص گلیسمی برنج قهوه‌ای بسیار مفید است و دریافت کالری را کنترل می‌کند. افرادی که رژیم غذایی دارند، بهتر است خوراکی را انتخاب کنند که حاوی فیبر بیشتری است.

برنج قهوه‌ای – حتی پوست آن – فیبر بالایی دارد. برنج قهوه‌ای از فرآیند آسیاب شدن نمی‌گذرد بنابراین مواد مغذی موجود در آن – مانند برنج سفید – طی این فرآیندها از بین نمی‌رود.

۲. کنترل قند خون و جلوگیری از دیابت

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف حداقل پنج وعده برنج سفید در هفته باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. با مصرف برنج قهوه‌ای، این احتمال کاهش می‌یابد. مصرف دو وعده یا بیشتر برنج قهوه‌ای در هفته می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. جایگزین کردن برنج قهوه‌ای به جای برنج سفید، به کاهش ۱۶ درصدی این نوع از دیابت منجر می‌شود.

برنج قهوه‌ای برای افراد مبتلا به دیابت مفید است چرا که شاخص گلیسمی پایین‌تری نسبت به برنج سفیددارد. این خاصیت به دلیل فیبر بالای موجود در آن است. برنج معمولی وارد فرآیند آسیاب می‌شود و به همین دلیل مقدار زیادی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی خود را از دست می‌دهد.

در واقع، فیبر می‌تواند ورود گلوکز به خون را کند کند. برنج قهوه‌ای به دلیل داشتن فیبر بالا، باعث بالا رفتن قند خون نمی‌شود. علاوه بر فیبر زیاد، برنج قهوه‌ای حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز هست که مقدار آن‌ها از برنج سفید بیشتر است. برای مثال، برنج قهوه‌ای سرشار از ویتامین B، منیزیم و آهن مورد نیاز بدن است.

مطلب مرتبط: خواص برنج: ۸ فایده اثبات شده مصرف روزانه برنج برای سلامتی

نتایج تحقیقات نشان داد که برنج قهوه‌ای که به موش‌هایی با ذخیره گلوکز بالا داده شد، به طبیعی شدن سطح گلوکز در بدن آن‌ها منجر شد.

همان‌گونه که در بالا درباره خواص برنج قهوه ای گفته شد، برنج قهوه‌ای سرشار از فیبر است که می‌تواند ورود گلوکز به خون را کند کند. بنابراین، نگران ابتلا به دیابت نباشید. برنج قهوه‌ای حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده نیز هست. در واقع توصیه می‌شود که مصرف دو وعده (یا بیشتر)  در هفته برنج قهوه‌ای را جایگزین برنج معمولی کنید تا خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کاهش یابد. علاوه بر این‌ها، برنج قهوه‌ای حاوی مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان است که از دیابت جلوگیری می‌کنند.

خواص برنج قهوه ای

خواص برنج قهوه ای ۳: کنترل کلسترول

ثابت شده است که کلسترول بد در بدن می‌تواند به بیماری‌های خطرناک بینجامد. برای رفع این مسئله می‌توانید برنج قهوه‌ای مصرف کنید. همچنین می‌توانید از خوراکی‌هایی که در آن‌ها برنج قهوه‌ای به کار رفته است استفاده کنید. اگر برنج قهوه‌ای را به طور منظم مصرف کنید، خطر بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهید. بنابراین گنجاندن برنج قهوه‌ای در رژیم غذایی بسیار مفید است.

فیبرحل شدنی موجود در برنج قهوه‌ای برای آن دسته افرادی که در معرض کلسترول قرار دارند مفید بوده و به پایین آوردن کلسترول آن‌ها کمک می‌کند. با استناد به مطالعات انجام شده، توصیه می‌شود برنج قهوه‌ای را جایگزین برنج سفید کنید زیرا از مشکلاتی مانند دیابت و کلسترول بد جلوگیری می‌کند.

برنج قهوه‌ای تخمیر شده با استفاده از روش‌های تخمیر که به برنج مخمر قرمز مشهور است، توانایی کاهش کلسترول خون یا اثر هیپوکلسترولی (افزایش کلسترول) را دارد. موناکولین K که شبیه به لووستاتین است مانند یک عامل هیپوکلسترولی عمل می‌کند و عملکردی شبیه به ترکیبات استاتین‌ دارد.

مطلب مرتبط: خواص روغن برنج: ۳۳ مهمترین فواید روغن برنج برای پوست و مو

۴. جلوگیری از سنگ صفرا

با استناد به مطالعات انجام شده، خوراکی‌هایی که فیبر بالایی دارند از بروز سنگ صفرا جلوگیری می‌کنند. فیبر قابل هضم بالا به حل شدن مواد باقی مانده و تولید صفرای سالم کمک می‌کند.

یکی از خواص برنج قهوه ای، داشتن ترکیبات آنتوسیانین است که از عوامل آنتی اکسیدانی، آنتی هیپرتانسیو، ضد کلسترول و آنتی‌هیپرگلیسمی هستند. در واقع این ماده می‌تواند چربی‌های بد موجود در بدن را خنثی کند. با دانستن این مسئله که یکی از دلایل ایجاد سنگ صفرا، تجمع کلسترول است، بیماران مبتلا به این مشکل می‌توانند مصرف برنج قهوه‌ای را جایگزین مصرف برنج سفید کنند.

صفرا مایعی است که در گوارش چربی‌ها نقش دارد. اگر این مایع، سفت شود، به سنگ صفرا تبدیل می‌شود. دلیل اصلی ایجاد سنگ صفرا می‌تواند عدم تعادل میان کلسترول و مواد شیمیایی موجود در صفرا باشد. کریستال‌های فلسی در طی سال‌ها به سنگ تبدیل می‌شوند.

ترکیب شیمیایی که به طور معمول در کیسه صفرا وجود دارد از کلسترول و بیلی‌روبین (مواد باقی مانده از انهدام سلول‌های قرمز خون) تشکیل می‌شود. تقریبا ۸۰ درصد سنگ‌های صفرا از کلسترول و ۲۰ درصد آن‌ها از بیلی‌روبین هستند. بیلی‌روبین، رنگ‌دانه‌ای است که در صفرا یافت می‌شود.

خواص برنج قهوه ای ۵: منبع آنتی اکسیدان

برنج قهوه‌ای منبع خوبی از آنتی اکسیدان است. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن می‌توانند رادیکال‌های آزاد را مهار کنند.

برنج قهوه‌ای، به داشتن رنگ‌دانه قرمز که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده و برای سلامتی مفید است، شناخته شده است. رنگ‌دانه قرمز موجود در برنج قهوه‌ای، یک آنتی اکسیدان طبیعی است که می‌تواند از بیماری‌های متعدد جلوگیری کند.

بر اساس تحقیقات انجام شده، آنتی اکسیدان‌های موجود در برنج قهوه‌ای را می‌توان به شش گروه تقسیم کرد: فنولیک اسیدها، فلاونوئیدها، پروآنتوسیانیدها و آنتوسیانین‌ها، ویتامین E، اوریزانول و فیتیک اسید. در میان این شش گروه، در مقایسه با دیگر غلات مانند گندم، ذرت، جو، جو دو سر، سورگوم، چاودار و ارزن، برنج قهوه‌ای سطح بالاتر از اوریزانول و آنتوسیانین دارد. همچنین، در گروه آنتوسیانین‌ها، سیانیدین-۳-O-گلوکزید و پئونیدین-۳-O-گلوکزید در برنج قهوه‌ای/ سیاه، در بالاترین حد یافت می‌شوند.

برخلاف برنج سفید، برنج قهوه‌ای معمولا به صورت کامل به فروش می‌رسد به این معنا که پوسته (سبوس) نیز در آن موجود است. برنج قهوه‌ای معمولا به صورت فرنی تهیه می‌شود. همچنین،  این برنج را می‌توان آرد کرد و به جای آرد برنج سفید در تهیه خمیر شیرینی مورد استفاده قرار داد.

مطلب مرتبط: ۱۸ ماسک صورت طبیعی آرد برنج برای سفید کردن پوست

۶. جلوگیری از بیماری قلبی

همان‌گونه که در بالا گفته شد، یکی از خواص برنج قهوه ای توانایی آن در پایین آوردن کلسترول خون است. پایین بودن کلسترول برای دیگر اندام‌ها از جمله قلب مفید است.

کاهش میزان کلسترول به ویژه کلسترول LDL (لیپوپروتئین کم‌چگالی) می‌تواند تشکیل پلاک در دیواره رگ‌ها – که تجمع آن‌ها باعث تنگی رگ‌ها و در نتیجه حمله قلبی می‌شود – را کاهش دهد. بنابراین، کاهش کاسترول به کاهش خطر بیماری قلبی می‌انجامد.

این مسئله توسط مطالعه دیوید بکر و رام گوردون – دو متخصص قلب در بیمارستان Chestnut Hill – در ۲۰۰۹ اثبات شد. آن‌ها گزارش کردند که سطح کلسترول LDL در افرادی که برنج قهوه‌ای مصرف کردند نسبت به افرادی که دارونما دریافت کردند، کاهش بیشتری داشت.

۹ بهترین خواص برنج قهوه ای برای سلامتی و کاهش وزن

خواص برنج قهوه ای ۷: مفید برای دستگاه گوارش

لازم است بدانید که میزان فیبر موجود در برنج قهوه‌ای، شش برابر برنج سفید است. فیبر، ماده‌ای است که تاثیر مهمی بر سلامت دستگاه گوارش می‌گذارد. بنابراین با خوردن منظم برنج قهوه‌ای، سلامت دستگاه گوارش خود را تضمین می‌کنید. فیبر در کنترل قند خون، کاهش خطر سرطان و هموروئید و رفع کلسترول نیز نقش دارد.

۸. کمک به افراد مبتلا به آسم

آیا به آسم مبتلا هستید؟ برنج قهوه‌ای منبعی از منیزیم – ماده معدنی که الگوی تنفس افراد عادی را تنظیم می‌کند – است. افراد مبتلا به آسم نیز با مصرف منظم این برنج، از خواص برنج قهوه ای بهره‌مند می‌شوند. اما قبل از این کار، درمورد این‌که مجاز به مصرف برنج قوه‌ای هستید یا نه با پزشک خود مشورت کنید.

۹. بهبود سلامت استخوان

اینجا نیز، نام منیزیم به میان می‌آید. منزیم یک ماد معدنی ایده‌آل است که از سلامت استخوان‌ها محافظت می‌کند. با منیزیم کافی، استخوان‌هایی سالم‌تر و قوی‌تر خواهیم داشت. اما کمبود منیزیم می‌تواند به پوکی استخوان و کاهش تراکم آن منجر شود. مصرف منظم برنج قوه‌ای نه تنها به سلمت استخوان‌ها بلکه به جلوگیری و تسکین دردهای مفصلی نیز کمک می‌کند.

مقایسه برنج قهوه‌ای و برنج سفید بر اساس نتایج تحقیقات

اکثر افراد، برنج سفید را بیشتر از برنج قهوه‌ای مصرف می‌کنند اما باید بدانیم که مصرف منظم برنج قهوه‌ای فواید زیادی برای بدن دارد.

به طور کلی، هر ۱.۵ لیوان  برنج قهوه‌ای پخته، کمتر از ۱۱۰ کالری دارد. درصد مواد مغذی موجود در برنج قهوه‌ای را در این‌جا آورده‌ایم:

– کربوهیدرات- ۸۵٪ (۸٪ از پروتئین می‌آید و ۷٪ از چربی)

– فیبر- ۷٪ (فیبر مورد نیاز برای رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری)

– ویتامین B (مقدار کمی تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، فولات و نیاسین). ویتامین B در دریافت انرژی از غذا نقش داشته و از فرآیندهای تشکیل سلول‌های مغزی و خونی حمایت می‌کند.

– منیزیم، فسفر و کلسیم

– پتاسیم- برای تعادل مایعات و عملکرد سیستم قلبی عروقی

۹ بهترین خواص برنج قهوه ای برای سلامتی و کاهش وزن

برنج قهوه‌ای یک خوراکی اصلی است که بسیار مورد بی‌توجهی قرارگرفته است. تحقیقات نشان می‌دهد که برنج قهوه‌ای حاوی پروتئین، اسیدهای چرب غیر اشباع، بتا استرول، کمپسترول، استیگما استرول، ایزو الون، ساپونین، زینک، آهن، لوواستاتین و موینولین-HMG-CoA است. مواد موجود در برنج قهوه‌ای برای بدن مفید هستند. پوسته برنج قهوه‌ای سرشار از فیبر و روغن‌های طبیعی است. فیبر نه تنها سیر کننده است بلکه از بسیاری از بیماری‌های گوارشی نیز جلوگیری می‌کند.

خواص فیبر

۱. رشد مغز

۲. کاهش کلسترول

۳. جلوگیری از بیماری قلبی

۴. سلامت پوست

۵. جلوگیری از پولیپ مقعدی

۶. جلوگیری از هموروئید

۷. کمک به حرکات روده

۸. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲

۹. کاهش خطر سرطان

همان‌گونه که در این موارد آمده است، فیبر برای رشد مغز و کاهش کلسترول مفید است. چربی موجود در پوسته برنج قهوه‌ای نیز از چربی‌های ضروری است که برای رشد مغز در کودکان مورد نیاز هست.

خواص تیامین (ویتامین B1)

۱. جلوگیری از بری‌بری در نوزادان

۲. بهبود عملکرد عصبی

۳. کمک به تبدیل گلوکز به انرژی

برنج قهوه‌ای حاوی تیامین (ویتامین B1) بوده که برای جلوگیری از بری‌بری در نوزادان مفید است. آهن موجود در این برنج نیز بالا است و به نوزادان شش ماهه کمک می‌کند زیرا آهن موجود در شیر مادر، برای تامین نیاز نوزادان در این سن کافی نیست. درمورد ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن نیز در بالا صحبت شد. بنابراین خیلی خوب است که مصرف برنج قهوه‌ای را شروع کنیم.

می‌دانیم که کربوهیدرات برنج قهوه‌ای از برنج سفید بیشتر است (۷۸.۹ گرم / ۷۵.۷ گرم) اما نتایج تحلیل Nio در ۱۹۹۲ نشان داد که کالری دریافتی از برنج قهوه‌ای کمتر از برنج سفید است (۳۴۹ کالری/ ۳۵۳ کالری) و سرشار از پروتئین است (۶.۸ گرم/ ۸.۲ گرم) . این می‌تواند به دلیل تیامین بالای این برنج باشد (۰.۱۲ میلی‌گرم/ ۰.۳۱ میلی‌گرم).

موارد بالا درمورد خواص برنج قهوه ای برای سلامتی بود. انتخاب با شماست. شما هستید که تصمیم می‌گیرید چه چیزی را انتخاب کنید. قبل از مصرف غذا، درمورد خواص و فواید آن فکر کنید. در آخر این‌که آرزوی همه ما، سلامتی است. به دقت انتخاب کنید!


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – مژگان گوران

منبع: drhealthbenefits

۹ بهترین خواص برنج قهوه ای برای سلامتی و کاهش وزن


لينک منبع

درباره ی linkmaster110

همچنین ببینید

رابطه جنسی فرانک و شوهرش در پارکینگ دادگاه خانواده (عکس)

رابطه جنسی فرانک و شوهرش در پارکینگ دادگاه خانواده   به گزارش ایران ناز , …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *