خانه / سرگرمی و تفریحی / ۳۰ بهترین میوه و سبزیجات ضد سرطان که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید

۳۰ بهترین میوه و سبزیجات ضد سرطان که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید

سرطان، یک بیماری ترسناک است که در آن تقسیم سلولی به شکلی سریع و غیر قابل کنترل اتفاق می‌افتد و به رشد غیرطبیعی سلول ها و حمله به بافت‌های سالم و یا جایگزین کردن آن‌ها می‌انجامد. برای دوری از این بیماری وحشتناک می خواهیم ۳۰ بهترین میوه و سبزیجات ضد سرطان را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

سبزیجات ضد سرطان

به طور کلی، ژن‌هایی در بدن ما وجود دارند که رشد سلول‌ها و بافت‌ها را تنظیم می‌کنند. این ژن‌ها، آنکوژن نام دارند. زمانی که این ژن‌ها به هر دلیلی تغییر می‌کنند، نمی‌توانند رشد سلول‌ها را تنظیم کنند. در نتیجه، تقسیم سلولی سریع و غیر قابل کنترل، باعث ایجاد تومور – که همان سرطان است –می‌شود.

سرطان، بسته به نوع تقسیم سلولی و بافتی که تحت تاثیر قرار می‌دهد، تقسیم بندی متنوعی دارد.

دلایل زیادی برای ایجاد سرطان وجود دارد که در این میان می‌توان به برخی مواد شیمیایی، پرتودرمانی، عفونت، عوامل فیزیکی، عوامل ارثی و حتی رژیم غذایی اشاره کرد.

بله، حتی یک رژیم غذایی اشتباه نیز می‌تواند باعث سرطان بدخیم شود.

اما نگران نباشید زیرا خوراکی‌هایی وجود دارند که با سرطان مبارزه می‌کنند. فهرست ۳۰ بهترین میوه و سبزیجات ضد سرطان را در این‌جا آورده‌ایم.

۱. آلو زرد و قرمز

گونه‌های قرمز رنگ این میوه منبعی عالی برای نوعی از رنگدانه‌های آنتی‌اکسیدانی به نام آنتوسیانین هستند که می‌توانند از بدن در برابر سرطان و به طور کلی، بیماری‌های مزمن محافظت کنند. آنتوسیانین نیز از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت، و به کاهش سطح التهاب در بدن کمک می‌کند.

خواص آلو زرد

مطلب مرتبط: ۴۵ بهترین مواد غذایی ضد سرطان که معجزه می‌کنند

۲. کلم بروکلی از سبزیجات ضد سرطان

کلم بروکلی، علاوه بر خواص زیادی که برای سلامتی دارد، بهترین سبزیجات برای مبارزه با سرطان است زیرا حاوی مواد ضد سرطانی طبیعی است که رشد  سلول‌های سرطانی را مهار می‌کنند.

بنابراین به کلم بروکلی به عنوان یک شیمی درمانی طبیعی نگاه کنید.

یک تحقیق نشان داد خطر ابتلا به انواع سرطان در افرادی که روزانه حداقل دو وعده کلم بروکلی خوردند، تا ۵۰٪ کاهش یافت.

میوه و سبزیجات ضد سرطان ۳: توت فرنگی

توت فرنگی مانند دیگر انواع میوه‌های توتی دارای الاژیک اسید است که از سرطان پوست و سینه جلوگیری می‌کند.

الاژیک اسید در پزشکی نیز برای مبارزه با سلول‌های سرطانی به کار می‌رود. این ماده باعث می‌شود سلول‌های سرطانی بدون آسیب زدن به سلول‌های سالم بدن، وارد فرآیند طبیعی آپوپتوز (کشتن سلول‌های سرطانی) شوند.

۴. گوجه فرنگی

رنگ گوجه فرنگی به دلیل وجود ماده‌ای به نام لیکوپن است که به مهار رادیکال‌های آزاد – عوامل ایجاد سلول‌های سرطانی – کمک می‌کند.

تحقیقات نشان داده‌اند که لیکوپن به جلوگیری از سرطان‌های ریه و معده کمک می‌کند.

مطلب مرتبط: ۱۴ موثرترین درمان خانگی سرطان پوست ملانوما

۵. گردو

خوردن گردو می‌تواند به توقف طبیعی رشد سلول‌های سرطانی کمک کند. گردو حاوی فیتونوترینت‌های نادر و قوی است که در خوراکی‌های کمی یافت می‌شوند. از این مواد شگفت انگیز که به داشتن خواص ضد سرطانی شهرت دارند، می‌توان  فلاونول مورین ۴ در گردو اشاره کرد. مصرف مقادیر متوسطی گردو به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه و دائمی می تواند خطر بروز سرطان سینه را در زنان کاهش دهد. مصرف دوز روزانه گردو، میزان رشد تومورهای سرطان سینه را در موش های آزمایشگاهی کاهش می دهد. گردو نه تنها احتمال بروز تومورهای سرطانی را کاهش می دهد بلکه در عین حال پس از ابتلا از تعداد و اندازه آن ها نیز می کاهد.

گردو, خوراکی های ضد سرطان

۶. سیر از سبزیجات ضد سرطان

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد سیر در درمان سرطان پانکراس بسیار موثر است.

یک مطالعه که در خلیج سانفرانسیسکو انجام شد دریافت که خطر ابتلا به سرطان پانکراس در افرادی که مقدار بیشتری سیر مصرف کردند – در مقایسه با افرادی که سیر کمی مصرف کردند – ۵۴ درصد کاهش یافت.

۷. لوبیا

سال‌ها است که ارتباطی میان لوبیا و کاهش خطر ابتلا به سرطان یافت شده است.

در یک مطالعه جامع و روشنگرانه که سال‌ها پیش انجام شد و داده‌های ۴۰ کشور را جمع آوری کرده بود، محققان دریافتند که مصرف منظم لوبیا، تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان سینه و پروستات را کاهش داد.

در طی این سال‌ها محققان بسیاری ادعا کردند که لوبیا یکی از بخش‌های مهم رژیم غذایی برای مبارزه با سرطان است.

۸. سیب

سیب، حاوی ترکیبی به نام فلاونوئید است.

تحقیقات بسیاری اثبات کرده‌اند که فلاونوئید با انواع تومور و سرطان از جمله سرطان‌های سینه، ریه، پانکراس، روده بزرگ و پروستات مبارزه می‌کند.

مطلب مرتبط: درمان سرطان پوست: ۱۲ درمان خانگی سرطان پوست که باید بدانید

۹. زغال اخته

زغال اخته نیز مانند سیب دارای نوعی فلاونوئید به نام آنتوسیانین است.  این ترکیب، مسئول رنگ میوه‌های توتی و سیب است و به مهار رادیکال‌های آزاد از بدن کمک می‌کند.

با استناد به گفته لارا نیوتن، استادیار دانشکده علوم تغذیه در دانشگاه خودگردان بارسلونا و یک متخصص رژیم غذایی که به درمان بیماران سرطانی مشغول است:

مطالعات بسیاری نشان می‌دهند که آنتی اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئید و آنتوسیانین، به جلوگیری از آسیب سرطانی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

خواص زغال اخته

۱۰. سویا

سویا منبعی عالی از فیتواستروژن است. فیتواستروژن یک هورمون گیاهی منحصربه‌فرد است که از تولید تستسترون در مردان جلوگیری‌می‌کند. سطح پایین تستسترون به کاهش خطر سرطان پروستات کمک‌می‌کند.

۱۱. چای سفید

بر اساس یافته‌های مطالعه‌ای که در مجله‌ی پژوهش‌های پیشگیری از سرطان به چاپ رسید، چای سفید ممکن است دارای تاثیرات ضد سرطانی باشد. در واقع طبق یافته‌های پژوهشگران، تاثیر مصرف چای سفید در از بین بردن سلول‌های سرطانی بیش‌تر از چای سبز است.

طبق مطالعه‌ی دیگر که در کشور مالزی به انجام رسید، چای سفید در برابر سلول‌های سرطانی دارای تاثیرات آنتی‌اکسیدانی و ضد تکثیری است. این چای نه تنها سلول‌های بیمار را از بین می‌برد، بلکه هم‌چنین از سلول‌های سالم در برابر آسیب دیدن DNA محافظت می‌کند.

۱۲. غلات کامل

یکی از خواص غلات کامل داشتن میزان بالای آنتی اکسیدان درقسمت سبوس است. همه می‌دانند که آنتی اکسیدان‌ها در مبارزه با رادیکال‌های آزاد که باعث جهش سلول‌ها یا همان سلول‌های سرطانی می‌شوند، موثر هستند.

مطلب مرتبط: علائم هشداردهنده مهلک ترین نوع سرطان‌پوست که باید بدانید

۱۳.سبزیجات با رنگ سبز تیره

سبزیجاتی با رنگ سبز تیره  مانند خردل، کاهو، کلم پیچ، کاسنی، اسفناج وبرگ چغندر ، میزان فراوانی فیبر و فولیت دارند که این مواد مغذی به حفاظت ازبدن درمقابل سرطان های دهان، حنجره، ریه، پوست و معده کمک می کنند.

۱۴. انگور

مطالعه‌ای که اخیرا انجام شده نشان می‌دهد که آب انگور کنکورد بنفش به جلوگیری از سرطان پستان کمک می‌کند. بنابراین، اگر می‌خواهید خود را از شر این بیماری مرگبار محافظت کنید، هر روز یک لیوان از این آب انگور خوشمزه بنوشید.

از جمله خواص انگور دارا بودن خواص ضد انگل و آنتی‌اکسیدانی است که در مبارزه با انواع سرطان بسیار موثر هستند و اثبات شده‌‌است که در برابر سرطان سینه حتی موثرتر هستند.

مضرات انگور

۱۵. آکای بری

میوه های خانواده بری Berry غذاهایی بسیار سالم هستند که شما می توانید به رژیم روزانه خود اضافه کنید. اما آکای بری یا نخل آسای ، یکی از سالم ترین و مفیدترین میوه های خانواده بری است.
آکای یک بری بومی است که در جنگل های بارانی آمازون یافت می شود. این میوه قرن های متمادی برای مقاصد درمانی، تقویت سیستم ایمنی و به عنوان یک میوه انرژی زا شناخته شده است. تحقیقات در مورد این بری غنی از آنتی اکسیدان نشان داده که به خنثی کردن و ترمیم آسیب های اکسایشی و پیشگیری از سرطان کمک می کند.

مطلب مرتبط: درمان سرطان: ۱۰ درمان خانگی و طبیعی سرطان کشف شد

۱۶. انواع توت ها

به‌عنوان یک خوراکی خوشمزه، مقاومت کردن در برابر خوردن توت‌ها بسیار سخت است. جدای از این، آبدار بودنشان نیز آن‌ها را در زمره‌ی خوراکی‌هایی قرار می‌دهد که با سرطان مبارزه می‌کنند. توت‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی هستند، بدین معنی که آن‌ها می‌توانند جلوی فرآیند طبیعی تولید رادیکال‌های آزاد را که ممکن است به سلول‌ها آسیب بزنند بگیرند. ترکیبات موجود در توت‌ها همچنین می‌توانند مانع از رشد یا گسترش سرطان شوند.

بنابراین، همین امروز به عنوان بخشی از رژیم غذایی ضدسرطان و پیش گیری از سرطان ، یک مشت بلوبری، تمشک، توت‌فرنگی، یا هر نوع توت دیگری که دوست دارید، ‌بردارید و بخورید.

۱۷. هویج

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف هویج می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه، سرطان سینه و سرطان روده‌ی بزرگ را کاهش دهد. چنین تاثیری به این دلیل است که هویج غنی از آنتی‌اکسیدان پلی‌استیلنی، فال‌کارینول، است که با از بین بردن سلول‌های پیش سرطانی در تومورها علیه سرطان مبارزه می‌کنند. به این ترتیب، هویج دارای خواص ضد سرطان است و مانع از رشد سلول‌های سرطانی در روده‌ی بزرگ می‌شود و از سلامت قسمت پایین دستگاه گوارش حمایت می‌کند. این یکی از بهترین خواص هویج برای سلامتی است.

۱۸. گلابی

گلابي منبع غني از آنتی اكسيدان و به همین دلیل ضد‌سرطان است. گلابی منبع غنی از فیبر است و طی بررسیهای به عمل آمده روی  ۵۱‌ هزار داوطلب زن ميانسال نشان داد، برنامه غذايي غني از فيبر، سرطان سينه را تا ۳۴ درصد کاهش مي‌دهد.

میوه و سبزیجات ضد سرطان ۱۹: پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین ث است، ماده‌ای که تقویت‌کننده‌ی قوی دستگاه ایمنی محسوب می‌شود. ویتامین ث می‌تواند ما را از بیماری‌های التهابی مزمن و نیز بیماری‌های ویروسی حفظ کند. هم‌چنین کشف شده‌است که پرتقال سرشار از فلاونوئید و لیکوپن است، که به نظر می‌رسد با انواع سرطان‌ها مبارزه می‌کنند.

۲۰. حبوبات

یک پیمانه از حبوبات تقریبا ۱۳ گرم فیبر فراهم می‌کند. همین مقدار قادر است نیمی از نیاز روزانه شما به فیبر را تامین نماید. و تامین فیبر مورد نیاز بدن یعنی مبارزه با انواع سرطان. این مواد همچنین سرشار از پروتئین (تقریبا ۱۵ گرم به ازای هر پیمانه) و مواد مغذی کلیدی همچون پتاسیم و منیزیم هستند. لوبیای قرمز و چیتی دارای آنتی اکسیدان بسیار بالایی هستند. لوبیای سیاه نیز می‌تواند انتخاب عالی برای شما باشد.

خواص فلفل تند

۲۱. فلفل تند

از فلفل تند می توان به منظور پیشگیری از ابتلا به سرطان استفاده کرد. تحقیقات نشان داده است که کاپسانی سین موجود در فلفل به عنوان یک ترکیب ضدسمی عمل کرده و مانع از فعالیت ترکیبات سرطان زا در بدن شده و از تشکیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می کند. دانشمندان معتقدند کاپسانی سین می تواند در آینده در تولید داروهای ضدسرطان پروستات به کار رود

۲۲. گل کلم از سبزیجات ضد سرطان

مطالعات متعدد نشان داده است که ارتباطی قوی میان رژیم غذایی و خطر پیشرفت سرطان وجود دارد.زیرا گل کلم دارای عوامل مهارکننده شیمیایی است که مراحل اولیه پیشرفت سرطان را به تاخیر انداخته و به توقف رشد تومور کمک می‌کنند.

به همین دلیل، گل کلم مانند یک ضد جهش عمل می‌کند، بنابراین از پیشرفت سرطان‌زایی شیمیایی جلوگیری کرده و رشد سلول‌های تومور را متوقف می‌کند.مطالعه چاپ شده در پیشرفت‌های داروسازی عملی و زیست شناسی، مطالعات متعددی را بررسی کرد و دریافت که ۶۴٪ مطالعات موردی، ارتباط معکوسی بین مصرف یک یا چند سبیزیجات کروسیفر و خطر سرطان در قسمت‌های مختلف وجود دارد.

۲۳ . قارچ

قارچ، دارای بتاگلوکان و اسیدلینولئیک ترکیب‌شده با عوامل ضدسرطان‌ است. این‌ها به جلوگیری از سرطان سینه و پروستات کمک‌می‌کنند. اسیدلینولئیک، در زنان یائسه، به سرکوب استروژن برای جلوگیری از سرطان سینه و بتاگلوکان به جلوگیری از سرطان پروستات کمک‌می‌کند. سلنیوم، بیشتر به سرکوب این سلول‌های سرطانی کمک‌می‌کند.

۲۴. پیاز

طبق مطالعه‌ی انجام شده توسط دکتر روی‌های لیو، دانشیار علوم غذایی دانشگاه کورنل، موسیر، پیازهای زرد، زرد تند و قرمز نسبت به دیگر گونه‌های امتحان شده مواد شیمیایی ضد سرطانی بیشتری دارند.

به علاوه، لوئی پی برد که انواع موسیرها و پیازهای زرد و زرد تند بالاخص در مقابله با سلول‌های سرطان کبد موثر هستند در حالی که انواع پیازهای زرد و زرد تند بیشترین تاثیر را بر سلول‌های سرطان روده‌ی بزرگ دارند.

این به خاطر محتوای انبوه فلانوئیدها و ترکیبات فنولی ضد سرطانی آنها است، یعنی آنتی اکسیدان‌هایی که بر سلول‌های سرطانی اثر می‌گذارند و مانع از ازدیاد و تکثیر آنها می‌شوند. این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند از رشد و توسعه‌ی سلول‌های سرطانی جلوگیری کنند، یعنی آنها در پیشگیری از سرطان موثر هستند و حتی می‌توانند به نحو موثری از بدتر شدن بدخیمی‌های موجود جلوگیری کنند.

۲۵. پاپایا

مطالعات نشان‌می‌دهند که عصاره دانه‌های این میوه  احتمالا اثرات شیمی‌درمانی دارند. دانه‌های پاپایا سرشار از فلاونوئیدند که می‌تواند با پیشگیری از پیشرفت سلول‌های سرطانی، خطر سرطان را کاهش‌دهد.

خواص میوه ها: ۳۴ میوه خوشمزه و فواید آن ها برای سلامتی، پوست و مو, درمان عفونت دندان

۲۶. انار

انار‌ به لطف ویتامین‌های ث، آ و آنتی‌اکسیدانی که دارد، می‌تواند ریسک ابتلا به برخی از سرطان‌ها را کم کند. زمانی که همه‌ی این‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند، می‌توانند به آسانی با رادیکال‌های آزاد مبارزه کنند؛ بنابراین سلول‌های‌تان آسیب نخواهند دید. سرطان پستان، سرطان پروستات، و سرطان ریه، از جمله سرطان‌هایی هستند که انار می‌تواند به مبارزه با آنها کمک کند.

۲۷. اسفناج از سبزیجات ضد سرطان

اسفناج پر از بتاکاروتن و لوتئین است که ثابت شده است هر دوی آنها قابلیت ارتجاعی پوست را افزایش می‌دهند، و همین‌طور سرشار از ویتامین‌های آ.، ث.، ایی.، کا.، و همچنین انواع ویتامین‌های ب. است. چون اسفناج سرشار از ویتامین‌های ب. است، به حفاظت از پوست در برابر آسیب‌های نور خورشید کمک می‌کند- یا روشن‌تر بگوییم، اشعه‌های ماورای بنفشی که موجب آسیب‌های نور خورشید، سرطان پوست، و پیرنمایی زودهنگام می‌شوند.

میوه و سبزیجات ضد سرطان ۲۸: هندوانه

این میوه انتخابی پرطرفدار برای یک میان‌وعده‌ی خنک‌کننده است-چه همان‌طور که هست مصرف شود چه به عنوان نوشیدنی یا شِیک. چیزی که آدم‌ها نمی‌دانند این است که هندوانه خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و ضدسرطانی فوق‌العاده‌ای دارد. پژوهشگران پی‌برده‌اند هندوانه می‌تواند آسیب ناشی از اکسید شدن بافت مواد غذایی، و سطح پایین لیپید را تعدیل کند، و خطر سرطان، بیماری‌های قلبی، و بیماری‌های مربوط به سوخت‌وساز را کاهش دهد.

۲۹. سیب زمینی شیرین از سبزیجات ضد سرطان

بتاکاروتن، انتی‌اکسیدان قهرمان و ماده‌ی ضدسرطان، رنگ‌دانه‌ی مسئول رنگ پوست سیب‌زمینی‌های شیرین است. بتاکاروتن برای انواع سرطان، به ویژه سرطان‌های انتهای روده بزرگ (کولون)، روده، پروستات، کلیه، و سایر اندام‌های داخلی مفید است.

۳۰. آووکادو

آواکادو، پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد. همچنین، منبع خوب بتاکاروتن و آنتی اکسیدان می باشد. مصرف آواکادو برای درمان سرطان کبد و بیماری های کبدی و پیش گیری از سرطان مفید است.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – مژگان گوران

منبع: lifefalcon

۳۰ بهترین میوه و سبزیجات ضد سرطان که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید


 

برچسب ها lifefalconسبزیجات ضد سرطانسرطان مثانهغذاهای ضد سرطان رودهماده غذایی ضد سرطان پروستاتماده غذایی ضد سرطان پستانماده غذایی ضدسرطانمیوه ضد سرطان

هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.


لينک منبع

درباره ی linkmaster110

همچنین ببینید

با این روشها ضریب هوشی کودک را بالا ببرید

با این روشها ضریب هوشی کودک را بالا ببرید   داشتن کودک باهوش آرزوی هر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *